Napjainkban és már régebben is népszerűnek számítottak azok a gyümölcsök, zöldségek, amelyek biokertészetből kerültek ki. Sokan azonban nem tudják megfizetni a biotermékek árát. Azonban, ha belegondolnak jobb választás az egészségük számára, mint a kényszerérett zöldség és gyümölcs. A biokertészkedés nemcsak a növénytermesztést jelenti. A biokertészkedés magába foglalja a komposztálás folyamatát is, ami a mikroorganizmusok gyorsütemű szaporodásával érhető el.
Komposztanyagot előállítani nem annyira bonyolult folyamat. A konyhai élelmiszermaradékokat kell összeszedni, de csakis zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekből kiváló komposzt készíthető. A komposzt elkészítéséhez meleg, párás levegőre van szükség. A bevezető szakasz csupán néhány óra, ami a mikroorganizmusok szaporodását jelenti. Ezt követi az átalakulási, majd a felépülési szakasz. Ha kész a friss komposztanyagunk, akkor azt a biokertészkedés során be tudjuk építeni a növények földjébe, ezáltal gyümölcseink és zöldségeink, virágaink gyorsabban fognak fejlődni.